Све Владе у региону се истим мјерама боре против одласка радника

31.08.2018 Актуелно

 

„Против тога се можете борити једино тако што ћете поправљати опште стање, повећавате плате, радити на општој безбједности и омогућити да свако може себе да препозна у таквом амбијенту и да зна да ту може да заради пристојну плату“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она је нагласила да је Влада управо из тих разлога предузимала низ мјера у претходном периоду које се односе на повећање примања и раст запослености.

„Таква мјера је повећање плата радницима у просвјети за осам одсто, које ћемо имати од јануара наредне године, након чега ћемо имати и додатно повећање да бисмо њихове плате могли да ускладима са осталим у јавном сектору. Ту је повећање плата свим раднциима за 30 КМ, те континуирано повећање пензија које је достигло ниво од 20 одсто“, објаснила је премијер Српске.

Цвијановићева је напоменула да у Српској постоји тренд одлазака, али и тренд повратака, наводећи да се низ породица које су отишле прије неког времена сада враћа и тражи исте оне послове на којима су некада били.

Архива