СНСД: Српска иде путем неутралности

15.08.2018 Актуелно

Mорамо и овај пут подсјетити Савез за промјене да СНСД не врши власт на нивоу државне заједнице БиХ и да није могуће да СНСД трасира пут БиХ ка НАТО-у, а поготову да СНСД трасира пут Републике Српске у НАТО, јер баш на иницијативу СНСД-а Народна скупштина Републике Српске је и донијела Резолуцију о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности Републике Српске, којом је опредјељење Републике Српске јасно дефинисано.

Чињеница јесте да су кадрови СНСД-а у прошлости учествовали у доношењу одређених аката који су се односили на сарадњу БиХ са НАТО-ом. Али оно што Савез за промјене намјерно заборавља је то да су кадрови СНСД-а само поступали у складу са тада важећом Декларацијом о стратешким опредјељењима Републике Српске у систему одбране БиХ, усвојеној у марту 2005. године, која је пружала пуну подршку Партнерству за мир и придруживању НАТО-у, а која је усвојена за вријеме власти странака Савеза за промјене. Данашње поступање кадрова СНСД-а и представника институција Српске, за разлику од представника Савеза за промјене, је у складу са недавно усвојеном Резолуцијом о војној неутралности.

Пут којим Српска иде је пут неутралности и тај пут је заједнички са матицом Србијом. Република Српска се јасно обавезала, а под кључним утицајем СНСД-а да ће војни пут Српске бити везан за одлуке Србије. Док год је у Србији на снази одлука о војној неутралности, Република Српска ће заједно са Србијом бити на том путу.

Битно је знати ко у овом тренутку ради на деградацији Републике Српске и централизацији БиХ, а народ најбоље препознаје борбу СНСД-а за неутралан и самосталан пут Републике Српске, за разлику од сарајевског Савеза који врши опструкцију Српске на сваком кораку.

Архива