Савез РВИ један од најважнијих партнера Владе Српске

09.08.2018 Актуелно

 

Цвијановићева је навела да је ово трећи пут да присуствује прослави крсне славе Савеза ратних војних инвалида и да је то начин да им захвали за то што су заједно са Владом Српске креирали многа добра рјешења.

Она је изразила захвалност и за њихову истрајност да Република Српска буде јача и за то што са институцијама раде на побољашњу статуса ратних војних инвалида, који је приоритетни задатак овог савеза.

„Њихов задатак је да и Владу Српске упозоравају гдје треба правити одређена побољшања. Оно што је наш заједнички задатак је јака Република Српска, јер сви смо опредијељени да она буде сваким даном јача и да цијенимо и исказујемо поштовање према људима који су дали своје животе или дијелове свог тјела за нашу Републику“, рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да треба заједно са инвалидима, породицама погинулих бораца и борцима креирати ријешења која ће бити добра за Републику Српску. „Ми смо на заједничком задатку слободне и јаке Републике Српске, која корача у будућност“, нагласила је Цвијановићева.

Она је напоменула да у Српској постоје програми запошљавања рањивих категорија друштва као што су ратни војни инвалиди, али да и даље у том смислу постоје одређене потешкоће.

Цвијановићева је навела да постоје људи који се налазе у неким већ озбиљним годинама и свакако не би били конкуренти на тржишту рада, а уз то имају одређена оштећења.

„Нама остаје обавеза да јачамо њихов материјални статус на начин да повећавамо накнаде. Задовољна сам што смо успијевали у овим тешким временима да повећавамо основице за личне и породичне инвалиднине, да смо увели мјесечни и годишњи борачки додатак“, рекла је Цвијановићева.

Она је додала да све то није довољно особама које већ имају здравствени проблем по основу рањавања и озбиљне године старости.

„Радимо заједно и сигурна сам да ће и сљедећа Влада наставити да ради на побољшању њиховог материјаланог статуса“, рекла је Цвијановићева.

Предсједник Предсједништва Савеза ратних војних инвалида Републике Српске Драган Врховац рекао је да је велика част чланова Савеза што на својој крсној слави могу да угосте предсједника Владе Републике Српске и министре.

Врховац је захвалио на присуству и представницима општине Градишка, која је помогла организацију прославе крсне славе, као и свим гостима и ратним војним инвалидима.

Архива