Пуко парадирање Говедарице на Сокоцу

12.08.2018 Актуелно

 

Шпирић је подсјетио да је Говедарица, говорећи на свечаној академији поводом духовно-културне манифестације „Теби горо Романијо“ одржаној јуче у порти Манастира Светог великомученика Георгија на Сокоцу, рекао да се „данас сјећамо како је то све некада било“.

„‘За неке је дјеловало сулудо, али за оне који су били храбри, који су вјеровали, и који су се одазвали на позив српског народа’, вели Говедарица, јер за то заиста постоји потреба, они су изнијели највећи терет на својим леђима и зато им се захваљује“, рекао је Шпирић.

Он је истакао да је Говедарица, кога је назвао естрадним предсједником СДС-а, заборавио да себе издвоји у неке, за које је, како рече, изгледало сулудо, јер ни тада, као ни данас, није имао храбрости, нити вјеровања, нити се одазвао на позив српског народа да брани и ствара Републику Српску.

„Како рече `преосвећени владика`, он је у камиону брашна побјегао у Нови Сад, одакле је посматрао рађање Републике Српске. Зато његово обраћање ствараоцима Републике Српске представља пуко парадирање“, рекао је Шпирић.

 

Архива