Предсједни Српске уручио кључеве стана Слађани Црквењаш

03.08.2018 Актуелно

 

„Ми смо обезбиједили тај новац, а извођач радова је дао око 20 метара квадратних стамбеног простора, тако да ће величина стана бити око 70 метара квадратних. Стан ће бити усељив у наредних мјесец-два“, рекао је Додик новинарима након сусрета са начелником општине Источно Ново Сарајево Љубишом Ћосићем и Слађаном Црквењаш, којој су данас додијељени кључеви стана.

Црквењашева је сестра дванаестогодишњег дјечака Слободана Стојановића за чије је звјерско убиство 1992. године у мјесту Дрињача оптужена Елфета Весели, којој је суђење у току.

Додик је обећао да ће за ову храбру жену покушати да нађе и адекватан посао.

„Ми смо се срели у Братунцу прије мјесец и наравно да нема човјека у нашем, али, вјерујем, и међу другим народима кога није ганула та прича о њеном брату који се вратио по свог омиљеног пса у село, гдје су га убили муслимани“, рекао је Додик и додао да је страдање дванаестогодишњег Слободана Стојановића и његове породице велика трагедија.

Додик је рекао да је чим је сазнао у каквим условима живи породица Црквењаш приступио рјешавању тог проблема.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић захвалио је Додику за све што чини за добробит ове локалне заједнице.

„Захвални смо предсједнику Додик и Влади Републике Српске за све инвестиције и подршку које смо добили за реализацију значајних и стратешких капиталних пројеката у нашој општини“, нагласио је Ћосић.

Он истиче да данашњи гест уручења кључева за стан породици Црквењаш предсједника Републике Српске представља најбољи показатељ како се хуманост претвара у конкретно дјело.

Слађана Црквењаш је исказала огромну захвалност предсједнику Републике Српске и у своје, и у име своје дјеце.

„Неизмјерно хвала предсједнику Додику, али и начелнику Ћосићу који се потрудио да све ово организује на најбољи начин. Повјерење да постоје добри људи улила ми је и Сњежана Брезо, која је радила документарни филм о мом брату, а морам да споменем и велику подршку господина Милорада Којића /директора Центра за истраживање, рата, ратних злочина и несталих лица Републике Српске/. Свима њима, у име своје породице, дугујем велику захвалност“, рекла је Црквењашева новинарима.

Архива