Невјероватно је да ПДП себи и даље даје за право да говори о пензијама у Српској

05.08.2018 Актуелно

 

Грађане Српске не треба посебно подсјећати колико пута је ова странка посљедњих година најавила да ће исплата пензија бити прекинута, а она не само да је постала редовнија него су пензије више пута повећане.

Ова странка „експерата“ се већ два дана посипа пепелом покушавајући ублажити катастрофалну изјаву Младена Иванића о томе како су већ 11. у мјесецу рачуни Фонда ПИО празни, иако већ двије и по године Фонд нема своје рачуне већ послује на трезорском принципу.

Постаје очигледно да је незнање кадрова ове странке пропорционално њиховој способности вођења пензионог система коју су показали док су чинили власт у Српској.

Пензионери, али и грађани савршено добро знају како им је било у периоду када су кадрови ПДП-а предводили власт у Републици Српској, а као резултат њиховог рада намећу се два питања.

Зашто су 2001. године свим пензионерима умањене пензије за 50%, што се нигдје и никада, прије или касније, није десило.

Друге питање које постављају наши пензионери односи се на најаву да ће преузимањем Агенције за лијекове БиХ, ПДП смањити цијене лијекова за најмање 50%. Након што су именовали свог кадра за директора Агенције, цијене лијекове су прво подигнуте, а онда дјелимично снижене, тако да у коначном не само да лијекови нису појефтинили, него су многи и поскупили.

Очигледно је да кадрови ПДП-а, узимајући за право да коментаришу економске и социјалне мјере Владе Републике Српске, све наде полажу у то да су грађани Републике Српске заборавили период њихове власти, као и сраман однос према пензионерској популацији.

Архива