Изборни циљ – својојити 55 до 60 одсто гласова

31.08.2018 Актуелно

 

Цвијановићева је нагласила да је ово био веома успјешан коалициони састанак на којем су утврђени партијски задаци и заједничке активности током кампање.

„Утврдили смо капацитет наше коалиције и изборни циљ, а то је између 55 и 60 одсто освојених гласова. Сигурна сам у то, нарочито након овога што смо данас чули, сумирајући резултате рада и према томе какво је расположење људи“, истакла је Цвијановићева и додала да је то реално.

Према њеним ријечима, не постоји ништа што је обећано на подручју Источног Сарајева, а да није извршено, од великих пројеката као што је изградња новог објекта Болнице до свега што се реализује у општинама у саставу града.

„Мислим да имамо право да тражимо подршку грађана. Са друге стране, имамо политички блок који није ништа оставио. Четири године су на власти у Сарајеву и не постоји нешто иза чега могу стати и рећи да су ту дали свој допринос и да је боље него раније“, нагласила је Цвијановићева.

Она је навела да је данас оцијењено да нема потребе освртати се на разне спинове, конструкције и измишљотине лансиране ради дискредитовања појединих кандидати, што је сада очито на сцени.

Цвијановићева је поручила да ће коалиција радити свој посао заједно са народом и „иде у још једну велику побједу за Републику Српску, за јаке инститиције, боље плате, за више запослених, за боље пензије, за изграђене објекте широм Српске“, те истакла да ће то и остварити, као и до сада.

„Имамо цијели план активности шта ћемо радити у наредном периоду. Много је посла пред нама, да изградимо Републику Српску по мјери сваког грађанина“, рекла је Цвијановићева.

Говорећи о састанку са активистима СНСД-а Источна Илиџа, Цвијановићева је нагласила да ће они носити највећи терет свих ових политичких активности у наредном периоду.

„То су људи без којих не може да се реализује политика СНСД-а. Увијек говорим људима из нашег руководства – поштујте сваког свог активисту, а онда поштујте и сваког грађанина. То је наша обавеза“, напоменула је Цвијановићева.

Она је рекла да „они који не воле Српску станују у сарајевској чаршији, у многим амбасадама, са њима шурује опозиција и због тога нису имали и неће имати ниједан политички резултат“.

„Трн у оку свима који не подносе Републику Српску су управо резултати које смо постигли, јединство које имамо, све што смо урадили и што ћемо да учинимо за Српску, а поготово што смо Српској дали снагу да има право да мисли и да каже оно што мисли кроз своје институције“, поручила је Цвијановићева.

Архива