Интерес коалиције развијено Невесиње

12.08.2018 Актуелно

 

„Да би се то остварило мора постојати добра сарадња локалне власти са Владом Републике Српске. Ми смо и данас разговарали о неким будућим пројектима. Оно што је важно је да се одржи и политичка стабилност у општини да би се могли реализовати важни пројекти“, нагласила је Цвијановићева послије састанка који је одржала са представницима коалиционих странака у Невесињу – СНСД, ДНС, СП и радикалима.

Она је истакла да ову коалицију везују чврсте везе и партнерство које траје дуже од двадесет година.

„Тамо гдје на локалном нивоу имамо коалицију са републичког нивоа ситуација је пуно стабилнија. Опредјељење је јасно – стабилна Република Српска. Ушли смо у фазу предвидљивости што је огромни капитал за Српску“, нагласила је Цвијановићева.

Она је рекла да је Република Српска ушла и у финансијски стабилну ситуацију гдје може да реализује бројне пројекте.

„Ове године смо издвојили више од 120 милиона КМ за разне пројекте широм Српске. Задржали смо стабилност када је ријеч о извршавању буџетских обавеза. Повећавали смо пензије, а сада смо дошли до закона којима се омогућава повећање плата, социјалну сферу смо довели у ред, а сада можемо да се усмјеримо и на развој наших општина“, навела је Цвијановићева.

Она је истакла да је захвална коалицији СНСД, ДНС, СП јер је то коалиција стабилности и опредјељености за јаку Републику Српску која сама о себи одлучује, а не чека шта ће јој неко рећи са стране или из Сарајева.

Цвијановићева, која је и предсједник Владе Републике Српске, нагласила је да је задовољна што у Невесињу види реализацију бројних важних пројеката који се реализују захваљујући сарадњи локалне власти и Владе Српске уз подршку коалиције.

Цвијановићева је изразила сигурност да ће ова коалиција на предстојећим изборима остварити велику побједу.

Архива