Говедарица се у рату посипао брашном, а 8. октобра ће пепелом

09.08.2018 Актуелно
 
Кометаришућу јучерашњу изјаву Говедарице према којој СДС „свом снагом ради за народ и Српску“, Кошарац је у изјави за Срну оцијенио да је Говедарица „рођени губитник који у предизборној кампањи изговара фразе које су му други написали и чије значење не разумије“. 
 
„Шта су, осим издаје српских националних интереса у Сарајеву, сталних покушаја политичке и финансијске дестабилизације и подривања Републике Српске и њених институција, те чупања микрофона у Народној скупштини Републике Српске, резултати дјеловања Говедарице, СДС-а и губитничких странака из савеза за поразе“, упитао је Кошарац. 
 
Он је поручио Говедарици да ће СНСД, заједно са коалиционим партнерима, побједом на општим изборима у октобру вратити Републици Српској и њеним представницима мјесто и улогу која им по дејтонском Уставу припада у заједничким институцијама БиХ. 
 
„Ми никада нећемо дозволити оно што је Говедарица дозволио у родном Гацку – да се Денис Звиздић, браћа Чампара и остали припадници такозваног гатачког клана шепуре по општини, праве споменике усташким кољачима из Другог свјетског рата и постројавају Оружане снаге БиХ њима у част! То је срамота и за Говедарицу, и за /Младена/ Иванића, и за све српске представнике у Савјету министара БиХ, који ни сада, ни у претходне четири године нису смјели да проговоре једну једину ријеч против Звиздића и његовог клана, баш као ни против Бакира Изетбеговића“, упозорио је Кошарац. 
 
Он је позвао Говедарицу да покаже прстом на било какав значајнији пројекат којег су представници СДС-а у општинама у којима су на власти реализовали без подршке Владе, предсједника и других институција Републике Српске. 
 
„Институције Републике Српске, предвођене предсједником Милорадом Додиком и премијерком Жељком Цвијановић, градиле су путеве и мостове, школе, факултете и студентске домове, административне центре, фискултурне и спортске дворане, вртиће и градске паркове. Без наше помоћи за 25 година, колико сте на власти у Граду Источном Сарајеву, не бисте изградили ни зграду у којој је сједиште Скупштине града“, нагласио је Кошарац. 
 
Он је подсјетио да ће институције Републике Српске и ове године уложити 120 милиона марака за реализацију пројеката у свим општинама, без обзира ко у њима чини локалну власт. 
 
Према његовим ријечима, грађани Републике Српске најбоље знају ко ради и гради, а ко само прича и подрива Републику Српску у сарадњи са СДА и странцима. 
 
„Говедарица се у рату, дезертирајући из Гацка, посипао брашном, а 8. октобра 2018. посипаће се пепелом, тражећи опроштај од српског народа за све лоше што су он и његова странка у протекле четири године урадили Републици Сррпској“, закључио је Кошарац. 

Архива