Додик отворио Сабор крајишке пјесме и примио признање почаснoг грађанина

23.08.2018 Актуелно

Додик је захвалио организаторима Сабора, који се одржава седми пут под његовим покровитељством, истичући да је Србе пјесма одржала.

Предсједник Српске изразио је задовољство што је сваке године све већи број окупљених на овом сабору, те најавио да ће идуће године још више ојачати, подићи на виши ниво.

Он је поручио окупљенима у Дрвару да Република Српска стоји иза њих.

„И ви волите и стојите иза Републике Српске. Без ње овдје и нема живота. Република Српска је наша слобода и само тамо гдје Срби имају државу имају и слободу. Зато Република Српска мора да се брани и зато се Српска мора волити. Република постоји да би и овдје била слобода за вас“, истакао је Додик у Дрвару.

Он је нагласио да ће на подручју општине Дрвар, Влада Републике Српске ове године инвестирати укупно 500.000 КМ.

Додик је рекао да је разговарао са руководством општине и обећао да ће бити асфалтиран пут Дрвар-Гламоч.

Начелник општине Дрвар Горан Броћета уручио је вечерас у Дрвару предсједнику Српске Милораду Додику признање општине – почасни грађанин, у знак захвалности за све што је учинио за српски народ у овој општини.

Броћета је истакао да овај сабор представља прилику да путем пјесме српски народ поручи да и даље живи на овим просторима, јер крајишка пјесма описује шта се све дешавало са српским народом, како је отишао и како се вратио.

Он је нагласио да је Сабор сваке године све масовнији и бољи, те изразио захвалност Николи Шпирићу, који је осмислио овај сабор и предсједнику Српске Милораду Додику, без чије помоћи би Срби у Федерацији БиХ много теже живјели и који највише помаже Дрвару.

Броћета је истакао да су они омогућили да Дрвар постане симбол крајишке музике и да се чује седам година.

Архива