Додик: Ауто-пут према Београду за шест до седам година

29.08.2018 Актуелно

Додик је истакао да је изградња ауто-пута према Кузмину један од основних пројеката који треба да омогући додатне развојне шансе Бијељине.

„Ових дана разговарамо са предсједником Србије Александром Вучићем и стручњацима из Србије да се нађе додирна тачка ауто-пута, па ће се ући у планирање. Мислим да ни средства нису проблем. Србија је знатно ријешила своје економске и финансијске проблеме, а и ми смо стабилни“, рекао је Додик новинарима.

Он је истакао да је ово најконкретнија сарадња са Србијом до сада.

„До сада је то било исказивање братске солидарности и подршке. Сада имамо конкретне пројекте који се обезбјеђују. Драго ми је што је тај дио помоћи доспио овдје нашом заједничком активношћу“, навео је Додик.

Он је нагласио да и заједничка сједница влада Републике Српске и Србије, одржана данас у Требињу, свједочи о све интензивнијој сарадњи са Србијом.

„Док Вучић није дошао и док нисмо инсистирали на томе, нису одржаване заједничке сједнице. Драго ми је што је данас одржана у Требињу које са становишта вриједности које баштини за Републику Српску то апсолутно заслужује“, рекао је Додик и најавио могућност да нека од наредних сједница буде одржана и у Бијељини.

Архива