Додик: Српска неће дозволити увођење тихих санкција Руској Федерацији

24.08.2018 Актуелно

Додик је нагласио да је Руска Федерација пријатељ Републике Српске, али и БиХ, што је потврђивала свих година од потписивања Дејтонског мировног споразума.

„Инсистираћемо до краја да се утврди ко је и због чега направио овај скандал са писцем Захаром Прилепином и то уочи саме посјете руског министра иностраних послова Сергеја Лаврова Бањалуци“, рекао је Додик Срни.

Додик је изразио жаљење што су представници СДС-а и ПДП-а у заједничким институцијама дио овог скандала, јер, како је рекао, ни Република Српска, ни БиХ немају луксуз да се у сукобу великих сврставају на било чију страну.

Наш интерес су добри односи и са Руском Федерацијом и западом, јер смо исувише мали да би утицали на политике које се воде на свјетском нивоу.

„Жалосно је што је БиХ и овим послала поруку да је патуљак од државе, без мрве интегритета, јер писац кога су прогласили безбједносном пријетњом слободно путује западном Европом, док та иста Европа забрањује улазак исламистима који су добродиошли у БиХ“, истакао је Додик.

Архива