Додик: Сергеј Лавров 17. септембра у Бањалуци

21.08.2018 Актуелно

 

„То је важан догађај са културног и вјерског становишта и позивам јавност да тог дана буде окупљена у Бањалуци“, рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је нагласио да је Влада Српске већ раније обезбиједила три милиона КМ за почетак изградње овог центра, који обухвата не само вјерски објекат, већ и просторије за разне манифестације културе, па чак и боравак одређеног броја људи.

„То је прилика да још једном потврдимо значајно пријатељство са Руском Федерацијом. У томе видимо само сарадњу два братска народа и двије земље које се поштују“, истакао је Додик.

Он је поручио да ће Република Српска учинити све неопходне организационе припреме, од којих су неке већ у току, у које су укључени представници Епархије бањалучке, да би догађај био на највишем могућем нивоу.

„За Бањалуку је то прилика и част да поздрави једног од најважнијих политичких и државних људи данашњице. Вјерујем да ћемо сви заједно окупљени моћи да уживамо у енергији коју ће произвести тај догађај“, рекао је Додик.

Додик је истакао да Лавров у Бањалуку стиже око 13.00 часова и да ће остати до вечерњих часова.

Архива