Додик: Америчка амбасадорка је острашћена и мијеша се у унутрашња питања

22.08.2018 Актуелно

 

„Ово нема никакве везе са Америком“, рекао је Додик новинарима у Дервети, наводећи да се амбасадор САД у БиХ Морин Кормак увијек оглашава да би оправдали своје мијешање у унутрашње ствари.

Додик је рекао да су паре УСАИД-а „овдје увијек ишле кроз Сорошеве програме, тако и сада“.

„Најчешће се финансирају разни, такозвани, медији који покушавају да прикажу што гору ситуцију овдје и неки појединци који се финансирају да би овдје правили и давали разне инфорамације. Не знам ни шта су написали, али могу само да кажем сретан пут овој амбасадорки једног дана, а ја ћу остати овдје што јесам и више од тога“, нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, Американци „све знају, далеко више него било ко“.

„Моја имовина стоји на располагању, она је видљива. Увијек иста тема пред изборе покрене се ова прича. Увијек само Милорад Додик, а шта је са /Мирком/ Шаровићем, /Младеном/ Иванићем или било којим другим политичарем“, навео је предсједник Републике Српске.

Он је упитао „како само Додик и његова имовина“.

„Ништа у посљедње четири године нисам од своје имовине увећао, али то је њихов проблем. Био сам богатији човјек него што сам сада, а што се тиче америчке амбасадорке, то говори само колико је она острашћена и колико је то покушај да се мијеша у унутрашње ствари“, истакао је Додик.

Он је рекао да Кормакова нема мандат садашње власти, него мандат претходне амдинистрације која то ради.

„Ја савршено добро знам шта је Америка, поштујем, али не поштујем њихове људе који често овдје праве више зла, него користи, а она је једна од тих“, навео је Додик.

Према његовим ријечима, Кормакова је „један промашени лик која је овдје сједила само да би се повећала основица на плату кад се врати у Америку“.

„Шта је добро урадила, је лИ има иједан пројекат који је овдје урадила добро, је ли БиХ функционише боље – не, шта се десило, је ли има нешто иза чега она може да се евидентира, нема ништа, само петљање, само подваљивање, стварање негативног, ето шта је она радила овдје“, нагласио је Додик.

Он је додао да је то дио праксе од раније „гдје је УСАИД заједно са Сорошевом агенцијом овдје на терену покушава да моделира политику“.

Предсједник Републике Српске рекао је да има информацију да ће Кормакова отићи из БиХ одмах послије избора. „Стало јој је овдје да остане да би направила што је могуће више нереда“, навео је Додик.

Додик је јуче рекао да споразум Савјета министара и УСАИД-а, у вези са наводном борбом против криминала и корупције, има скривене и коруптивне намјере.

Архива