Додик присуствовао манифестацији „Вече ојкаче“ код манастира Моштаница

19.08.2018 Актуелно

Манифестацији је присуствовао предсједник Републике Српске Милорад Додик који је рекао да се код овог манастира традиционално окупља народ да би сачувао традицију окупљања на празник Преображења Господњег и још једном показао снагу свог идентитета и своју оданост Српској православној цркви и православној вјери.

„Мој мотив да будем овдје готово сваке године редовно је управо везан за то, јер цијеним чињеницу да је овај манастир изграђен у тешким историјским околностима и да је преживио тешка времена која су задесила наш народ кроз историју“, рекао је Додик у обраћању присутним поштоваоцима ојакче, традиционалне народне пјесме Козаре и Поткозарја.

Манифестацију је отворио начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић који је истакао да је „Вече ојкаче“ постао бренд и традиција по којој је Козарска Дубица препознатљива у цијелој Републици Српској.

„Ми ћемо наставити да подржавамо овакве манифестације, а редовно нас посјећује и предсједник Републике. Увјерен сам да ће вече ојкаче још дуго да живи са нашом вјером, традицијом, културом и нашом Републиком Српском“, истакао је Рељић.

Архива