Додик на Вучијаку: Српска уважава и вреднује жртве протеклог рата (

19.08.2018 Актуелно

 

Додик је данас присуствовао парастосу и полагању вијенаца за погинуле борце у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату код Спомен храма на Вучијаку поводом Преображења Господњег, крсне славе општине Прњавор.

Он је истакао да и народ ове општине поштује жртву својих суграђана што је показао изградњом величанственог Спомен храма на Вучијаку.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да се никада не смије заборавити да је 626 бораца Војске Републике Српске са подручја ове општине дало живот на бранику отаџбине.

„Ако тај број погинулих бораца упоредимо са укупним бројем становника општине долазимо до податка да је на хиљаду становника 18 суграђана нашу слободу платило животима. У односу на све општине у Републици Српској Прњавор је друга општина по броју страдалих“, истакао је Томаш.

Он је нагласио да тај податак додатно долази до изражаја ако се зна да на подручју ове општине није било директних ратних дејстава.

Томаш је додао да општина настоји да у складу са својим могућностима помогне породицама погинулих бораца и њихов живот учини подношљивијим, те је најавио да ће у наредних мјесец дана породицама погинулих биће подијељени кључеви станова у још једној стамбеној згради.

„На тај начин завршићемо проблем стамбеног збрињавања ове категорије становништва у општини Прњавор“, најавио је Томаш.

Томаш је суграђанима честитао општинску крсну славу, те изразио увјерење да је ова локална заједница од прошлог Преображења до данас много напредовала, првенствено у смислу рјешавања инфраструктурних проблема, те је додао да ће тако бити настављено.

Архива