Додик: Најбоља сезона у историји Јахорине, до сада уложено 50 милиона КМ

17.08.2018 Актуелно
 
„Желимо да Јахорина буде један од најпрепознатљивијих и најбољих центара, не само у Републици Српској, већ и у региону, који ће привући посјетиоце и зими и љети. Јахорина је најважнији привредни потенцијал овог региона. Зато у њу улажемо да би људима било омогућено да живе што боље“, рекао је Додик новинарима након што је посјетио локацију на којој се гради вјештачко језеро за потребе система вјештачког осњежавања. 
 
Он је изразио задовољство јер ће језеро бити пуно у наредна два мјесеца, што значи да ће вјештачко осњежавање бити у функцији већ ове године и захвалио свима који су учествовали у реализацији овог пројекта. 
 
Додик је подсјетио да вјештачко језеро неће бити коришћено само за осњежавање, већ ће на њему бити организовани и љетни садржаји, са различитим спортским активностима и туристичка понуда ће се ширити.
 
Он је истакао да ово није једина инвестиција која се реализује у Републици Српској, чији је развој динамичан захваљујући вишемилионским инвестицијама. 
 
Додик је навео да је иза Олимпијског центра „Јахорина“ једна од најуспјешнијих сезона, како зимска, тако и љетна. 
 
„Сјећамо се тешких дана овог центра, а сада са правом очекујемо све боље дане“, рекао је Додик. 
 
Он је најавио да ће Пале са већ израђеним дијелом гондоле бити спојене са Јахорином с циљем попуњавања понуде и омогућавања коришћења различитих капацитета. 
 
„Мислим да ћемо веома брзо радити на проширењу гондоле“, додао је Додик. 
 
Он је изразио задовољство због урађених послова на Јахорини, напомињући да је циљ одржати што већи број радних мјеста. 
 
Предсједник Српске је до вјештачког језера стигао шестосједом, као и сви посјетиоци.

Архива