Додик: Млади СНСД-а Српску доживљавају као своју државу

31.08.2018 Актуелно

„Млади ће подржати сваку политичку опцију и партију у коју су сигурни јер не трпе авантуре које воде у непознато у погледу стабилности и будућности нације и државе. СНСД на тај начин васпитава младе људе и покушава да дође до младих који размишљају на такав начин, што нам је веома битно“, рекао је новинарима на Јахорини Додик који је кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ.

Он истиче да СНСД данас има 192.000 регистрованих чланова, од којих 27.000 младих, што говори да није тачно да су млади људи аполитични.

„У овој години у СНСД се учланило 2.000 младих шриром Републике Српске. Ми слушамо шта они говоре и покушавамо да за њих креирамо пројекте и програме већ дужи низ година“, рекао је Додик који се данас заједно са потпредсједником СНСД-а Жељком Цвијановић на Јахорини дружио са младима СНСД-а.

Он је нагласио да је СНСД једина политичка партија која има договорен, односно укључен ангажман омладинске организације организоване тако да њен циљ није само да се окупља на фештама и забавама и да аплаудира, него да произведе и предочи властите, нове планове које млада генерација најбоље осјећа.

„У све што смо радили и радимо у СНСД-у Влада је увијек укључивала ставове младих – од уписне политике, политике социјалног стандарда, пројеката запошљавања, субвенција за кредите за младе који купују први стан. Сада желимо да идемо даље и да омладинска организација буде та која ће својим вршњацима објашњавати да овдје треба да имају идеју и жељу, јер се у Републици Српској може наћи начин за пристојан живот“, рекао је Додик.

Он је напоменуо да данас у Републици Српској има много занимања у којима нема довољно радника, а као примјер за то навео је Олимпијски центар „Јахорина“ чије руководство каже да има пролем да нађе раднике за одређене послове.

„Морамо да афирмишемо све врсте рада и послова за које постоји интерес наших грађана и мислим да је Република Српска, и поред многих притисака и изазова, показала своју способност и виталност“, истакао је Додик.

Архива