Цвијановићева са представницима владајуће коалиције у Требињу

15.08.2018 Актуелно

 

„Задовољство је када коалиција функционише на локалном, као и на републичком нивоу. Доста тога смо урадили заједно, направљен је један каталог свих достигнућа – онога што смо обећали, а шта урадили за Требиње“, додала је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, све што је обећано или је урађено или је реализација у току.

Она је нагласила да све странке коалиције имају исту визију за Републику Српску и да је политички циљ јака и стабилна Српска, јака свака њена општина и град.

Цвијановићева је истакла да је дошло до стабилизације јавних финансија и да је Влада Српске у стању да инвестира широм Републике.

„Ове године се у Требињу се реализује око три милиона КМ инвестиција од Владе из програма од 120 милиона које се пласирају широм Републике. У претходним годинама смо инвестирали више од 75 милиона КМ у различите капиталне пројекте који су стратешки важни за Требиње и његове становнике“, додала је Цвијановићева, која је предсједник Владе Републике Српске.

Она је напоменула да треба додати и 54 милиона КМ који су пласирани преко Инвестиционо-развојне банке као подршка привреди и пољопривреди, што је допринијело јачању пословних активности и новој динамици када је у питању пољопривреда.

Цвијановићева је захвалила представницима свих коалиционих странака, додајући да су у Требињу направљени резултати који се не могу занемарити.

„Идемо у побједу као велика, озбиљна коалиција, у којој су ставови јединствени“, нагласила је Цвијановићева.

Предсједник Градског одбора /ГО/ ДНС-а Требиње Петар Иванковић рекао је да овај одбор даје искрену и безрезервну подршку заједничким кандидатима коалиције за предсједника Републике Жељки Цвијановић и за српског члана Предсједништва БиХ Милораду Додику.

Предсједник ГО СП-а Рајко Ћапин истакао је подршку социјалиста заједничким кандидатима и изразио захвалност на њиховом напору и истрајавању на заштити интегритета Српске.

„Све ово говори о нашем добром и садржајном коалиционом односу који ће произвости побједу на предстојећим изборима“, истакао је Ћапин.

Предсједник ГО Уједињене Српске Мијат Шаровић истакао је да је на састанку изражено јединство коалиције у којој је у Требињу и ова странка.

„Сви очекујемо велику и убједљиву побједу. Уједињена Српска даје пуну подршку свим пројектима Владе Српске и кандидатима ове коалиције за предсједника Републике и члана Предсједништва“, додао је он.

Архива