Цвијановић у Шековићима поводом обиљежавања крсне славе и Дана општине

28.08.2018 Вијести

Истакнуто је да је Влада Републике Српске у Шековиће до сада уложила 40 милиона КМ, а да ће ове године уложити 700.000 КМ. Цвијановићева је прецизирала да се инвестиције односе на инфраструктурне радове и водопривредне пројекте.

– Све су то огромни пројекти којима желимо показати бригу за све наше општине, па тако и Шековиће, али и да кажемо да се развијати можемо само руку под руку – све наше општине са својом Републиком – истакла је она.

Влада Српске је највећи ослонац развоја општине Шековићи и то ће бити и у будућности, поручено је у Шековићима.

– Влада је у Шековиће у претходним годинама инвестирала 40 милиона КМ из Развојног програма, знајући колико је важно да задржимо све што је потребно овдје и да изграђујемо оно што је потребно за живот наших грађана – рекла је Цвијановићева.

Она је поручила да су Републици Српској на путу даљег развоја потребни сви њени људи, сви градови, општине и села.

– У то име желим захвалити за то што сте и ви као грађани и локалне институције дали подршку нашим напорима – рекла је Цвијановићева и најавила да ће бити још пројеката који ће бити реализовани заједничким снагама републичких и локалних институција.

Она је подсјетила да је Влада у тешким условима успјела да повећа плате и пензије, да исплаћује подстицаје у пољопривреди, те уведе нова социјална давања.

– Задовољна сам што смо Република која може данас да инвестира 120 милиона КМ у општине, на истоку, западу, сјеверу и југу, свугдје гдје има квалитетних пројеката – закључила је Цвијановићева.

За допринос и подршку у развоју ове општине, премијерки Српске и министру Зорану Тегелтији уручене су општинске захвалнице.

Обиљежавању крсне славе општине присуствовали су и представници локалне управе, посланици у Народној скупштини Српске и представници сусједних општина и градова.

Премијерка Српске присуствовала је и свечаном отварању уређеног корита ријеке Дрињаче и шеталишта. Два значајна пројекта обезбиједиће Шековљанима боље услове за живот.

 

Архива