Цвијановић: Опозиција припрема инциденте да би за то оптужила власт

28.08.2018 Вијести

„То ће се дешавати у континуитету, направили су једну хистеричну атмосферу у којој за све живо што се дешава настоје да оптуже власт, а мени дјелује да је ствар потпуно другачија“, рекла је Цвијановићева, коментаришући тврдњу министра безбједности у Савјету министара Драгана Мектића да власт у Српској за предстојеће опште изборе припрема инциденте тешког карактера с циљем, како каже, дисциплиновања Бањалуке у којој губи подршку.

Према њеним ријечима, органи и институције Републике Српске раде на јачању Српске.

„Не пада нам на памет да правимо било какве раздоре нити хистеричне ствари у Републици. То је до сада, нажалост, било обиљежје понашања опозиције“, истакла је предсједница Владе Српске.

Оцијенивши такво понашање опозиције као неодговорно, она је рекла да су у многа дешавања у Републици Српској уплетени они који не желе да виде ни јаку Републику нити јаке институције.

„Не желе да виде артикулисан политички став, не желе да виде озбиљне људе који се на озбиљан начин баве својим пословима“, констатовала је Цвијановићева.

Она је додала да разни центри моћи помажу опозицији у прављењу хаотичне ситуације, креирању разних инсинуација, уплитања породица политичара на власти у то, те дискредитовања кандидата.

„Сигурна сам да су грађани то све препознали. У суштини наша је могућност да се окупљамо широм Републике Српске и да заједно прослављамо сваки наш успјех, празнике. То показује да је Република Српска сремна да се одупре“, нагласила је Цвијановићева.

Наводећи да се зна како је Савез за промјене радио у претходне четири године, Цвијановићева је навела да зна с ким и на који начин „шурују“.

„Њима је на памети да се прави хаос и нестабилност. Што се тиче власти, врло смо стабилни, смирени и идемо заједно са нашим народом у ове изборе, да одрадимо и тај политички задатак како бисмо послије тога могли све ове друге задатке да радимо“, поручила је Цвијановићева.

Архива