Цвијановић: Нема промјене назива Републике Српске

09.08.2018 Актуелно

 

„Република Српска се зове јасно Република Српска и остаће да буде Република Српска. Она је отворено друштво за све оне који у њој желе да живе, који поштују законе и Устав Републике Српске и БиХ. Према томе, нико није угрожен“, изјавила је Цвијановићева новинарима у Градишци, на питање да прокоментарише иницијативу потпредсједника Српске Рамиза Саклића о промјени назива Републике Српске.

Цвијановићева је нагласила да је Салкићева иницијатива политички трик функционера који долази из СДА, али да, с друге стране, иако је то став који се користи пред изборе, они у ствари тако нешто и желе.

„Навикли смо на сталне атаке на Српску, који долазе од представника политичког Сарајева, али нажалост и оних који своје плате зарађују у Српској“, навела је Цвијановићева, оцијенивши да је тужно да се за такве иницијативе често нађу сарадници у оквиру Републике Српске.

Цвијановићева је истакла да су иницијативе попут Салкићеве „ствари које изазивају неред“.

„То су ствари које изазивају неред и које нас тјерају даље једне од других у оквиру БиХ, у коју су се они заклињали, а никада не желе да покажу нимало толеранције према другима“, напоменула је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, слична иницијатива, која је изазвала велики неред, била је везана за подношење списка од 22.000 људи, наводно, кривих за дешавања у Сребреници, а која нас је дефинитивно одмакла од оног што смо сви жељели или требали да радимо заједно.

Архива