Cрпска има стабилан систем безбједности

31.08.2018 Актуелно

 

„Поносан сам када одем у Бањалуку, Источно Сарајево или неки наш други град и видим родитеље који предвече слободно шетају улицама са својом дјецом. То значи да су ти градови и сигурни и стабилни. Тако нешто не може да се види на улицама градова у западној Европи због страха од тероризма који тамо постоји“, рекао је Додик новинарима.

Додик је истакао да ће власт Српске учинити све да се заштити тај осјећај сигурности људи у Републици Српској.

Коментаришући напада на начелника општине Вукосавље Борислава Ракића, на кога је синоћ пуцано из ватреног оружја у Горњем Свилају, његовом родном мјесту које се налази у федералној општини Орашје, Додик је рекао да је недопустиво да се тако нешто дешава.

„Већ синоћ сам разговарао са начелником Ракићем и он ми је испричао све детаље, односно да је на њега и његове пријатеље који су били на води и морали да се крију, пуцао Бошњак, а то ми је рекао човјек који зна о коме је ријеч. То се дешавало на простору Федерације БиХ, не Републике Српске“, навео је предсједник Српске.

Додик је истакао да тражи адекватну казну за починиоца и спречавање било каквих ексцеса те врсте у будућности.

„Република Српска са тог становишта може да се поноси са сигурношћу грађана коју има. Апсолутно је неприхватљиво и недопустиво, без обзира о коме се ради, да употребљава оружје у било које сврхе. Треба забранити да се оружје користи и кад су свадбе или било која друга весеља, јер је апсолутно недопустиво да постоји било каква опасност од организованих или случајних дешавања те врсте“, каже Додик.

Архива