Бијељина: Апсолутна подршка коалиције Цвијановићевој и Додику

25.08.2018 Актуелно

 

„У Бијељини је важно и да се испоштује воља гласача, да се води рачуна током изборног процеса да се не деси, као раније, да имамо готово више неважећих листића него оних који су гласали. Овдје свеобухватна контрола мора да постоји“, рекла је Цвијановићева новинарима након састанка са представницима коалиције на републичком нивоу.

Она је истакла да је сигурна да је у Бијељини огроман број гласова промијењен кроз неважеће листиће и да је због тога неопходно много више контроле током изборног процеса.

„Наша коалиција ће радити заједно, спремни смо за ове изборе и спремни смо да то покажемо и у Бијељини“, поручила је Цвијановићева.

Она је нагласио да је сигурна у изборну побједу, али сматра важним да унутар коалције СНСД, ДНС, СП и Уједињене Српске владају добри односи који су данас и потврђени.

„Дефинисали смо наше капацитете и изборне циљеве, а то су побједа наше коалиције и појединачних кандидата. Оперативни дио послова биће седмично координисан на нивоу свих чланова коалиције“, објаснила је Цвијановићева.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Недељко Ћорић рекао је новинарима да је састанак са коалиционим партнерима на нивоу Републике Српске из ДНС-а, СП и Уједињене Српске био конструктиван и да је договорено дјеловање до избора.

„Односи у коалицији су на високом нивоу, што показују јединство које имамо у овој кампањи, заједнички наступи и поруке које шаљу страначки лидери, са заједничким циљем да побиједимо на предстојећим општим изборима“, навео је Ћорић.

Он је изразио увјерење да ће у овом капацитету успјети да остваре побједу за појединачне кандидате и одличне резултате за странке коалиције.

Предсједник Градског одбора ДНС-а Бијељина Милан Дакић рекао је да је договорено јединство у бијељинској регији за побједу коалиције и наставак успјешне сарадње.

Предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Бијељина Недељко Јовић напоменуо је да је коалиција чврста и стабилна дуги низ година.

„Заједничким радом на простору Бијељине показујемо да све добро функционише између нас и да ћемо, заједно и мукотрпним радом, несумњиво успјети да обезбиједимо изборну побједу Цвијановићеве и Милорада Додика и у овој изборној јединици, као и запажене резултате за све наше политичке странке“, навео је Јовић, те додао да је то у интересу Бијељине и Републике Српске.

Предсједник Градског одбора Успјешне Српске Цвијетин Лукић изразио је безусловну подршку кандидатима коалиције, Цвијановићевој и Додику, што су показали и на састанку.

„Од нас у Изборној јединици шест зависи много тога и мислим да побједа неће бити упитна. Ако наставимо овако да радимо, постићи ћемо оно што је циљ – не само побједа него убједљива побједа у Сарајеву и Бањалуци“, рекао је Лукић.

У склопу посјете Бијељини потпредсједница СНСД Жељка Цвијановић састала се са представницима Градског одбора СП-а.

Цвијановићева је јуче на конвенцији Младих социјалдемократа изјавила да за функције у Сарајеву морају бити изабрани одговорни људи да би се знало која је то мјера за БиХ и колико много, широко и далеко треба да се остварују интереси Републике Српске.

„Сигурна сам да ћемо након избора имати одговорне људе на локалном, републичком и на нивоу БиХ, а све да би Република била боља и стабилнија“, рекла је Цвијановићева.

На панелу са пензионерима истакла је да је у Српској обезбијеђена редовност исплате и извјесност да ће се пензије повећавати.

Она је најавила и подршку пензионерима који имају најнижа примања кроз исплату једнократне помоћи, о чему ће се одлучивати у понедјељак, а за ову намјену већ је обезбијеђено између два до 15 милиона марака.

Архива