Власт у Српској отворена за сарадњу са Америком

25.07.2018 Актуелно

 

Цвијановићева је током посјете Комитету упознала Падучика о политичкој, економској и безбједносној ситуацији у Републици Српској и БиХ.

„Власт у Српској отворена је за сарадњу са САД на свим пољима“, нагласила је Цвијановићева.

Она је истакла да су савезнички односи из прошлости потврда да је и у будућности могуће градити партнерство, те додала да су у том смислу велика очекивања од нове америчке администрације, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Цвијановићева је изразила наду да ће изгубљено вријеме, у којем су владали стереотипи и непотребно неразумијевање, бити надокнађено у наредном периоду.

Саговорници су заједнички оцијенили да је важно да се предстојећи избори у БиХ одрже у демократској атмосфери, без уплитања страних фактора, те да народи који живе у БиХ сами дефинишу своје приоритете, наводи се у саопштењу.

Боб Падучик био је један од главних стратега предсједничке кампање Доналда Трампа. Данас је један од најутицајнијих људи Републиканске странке у САД, а познат је и као добар познавалац политичких прилика на Балкану, напомиње се у саопштењу.

Архива