Велика и неопростива грешка Младена Иванића

13.07.2018 Актуелно

 

„Велика је и неопростива грешка српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића што је дао сагласност предсједавајућем Савјета министара Денису Звиздићу да на самиту у Лондону потпише Декларацију о ратним злочинима“, изјавио је Кошарац Срни.

Према његовим ријечима, у тој декларацији земље чланице Берлинског процеса позивају се да признају пресуде међународних и домаћих правосудних институција, што је за Републику Српску апсолутно неприхватљиво.

„Текст те декларације много личи на текст британске Резолуције о наводном геноциду у Сребреници, који је прије три године одбијен у Савјету безбједности УН јер је Русија гласала против. Сада су Британци, у суштини, поново покушали да добију исту ствар, овога пута уз одборење Младена Иванића, који је скандалозно игнорисао негативно мишљење институција Републике Српске о Декларацији о ратним злочинима“, нагласио је Кошарац.

Кошарац је подржао ставове Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица, наглашавајући да српски представници у заједничким институцијама у Сарајеву не смију да дозволе да се Декларација о ратним злочинима, коју је Звиздић потписао у Лондону, ратификује у парламенту БиХ.

„Надам се да Младен Иванић никада више неће бити у прилици да одлучује о сагласности за потписивање оваквих докумената, посебно када их предлажу Британци. Иванић никада ништа није хтио, нити смио да одбије Британцима“, закључио је Кошарац.

Архива