Ковачевић: За вријеме власти СДС-а само се чекао дан када ће бити укинута Српска

12.07.2018 Актуелно

 

Реагујући на изјаву предсједника СДС-а Вукоте Говедарице да ће Српска, уколико СДС побиједи на изборима, кренути путем извјесније и сигурне будућности, Ковачевић је изјавио Срни да се још једном показује да је најјачи адут опозиције то што су давно били на власти на нивоу Републике Српске па се мали број грађана сјећа како је то изгледало.

„Али, без обзира на то, сматрам да наше људе не треба пуно подсјећати на период криминалних приватизација, преноса надлежности, кашњења пензија и плата и других ‘достигнућа’ власти СДС-а, ПДП-а и њихових коалиционих партнера. Њихов поновни долазак на власт грађанима Српске могу пожељети само њихови партнери из ФБиХ који Српској не желе добро“, истакао је Ковачевић.

Ковачевић је подсјетио да је Влада Републике Српске, упркос свим блокадама, успјела да уведе низ конкретних мјера од користи за грађане.

„Влада Српске, коју предводи кадар СНСД-а, на челу са Жељком Цвијановић повећала је плате и пензије, увела додатак за незапослене породиље, накнаду за демобилисане борце који напуне 65 година и низ других мјера које показују да СНСД има поштовање према грађанима Српске, да се сваки дан трудимо да све више и више помогнемо грађанима. Знамо да увијек може боље и да су проблеми грађана Српске велики, а знамо и да само СНСД са нашом коалицијом може рјешавати те проблеме, јер је Вукотин СДС са својим сателитима показао да не само да није алтернатива СНСД-у већ да је алтернатива интересима Републике Српске због чега он не смије бити изабран за предсједника Републике, што грађани најбоље знају“, закључио је Ковачевић.

Портпарол СНСД-а је истакао и да је СДС са својим коалиционим партнерима у посљедње четири године показао како и колико воли Републику Српску.

„У посљедње четири године, док су власт на нивоу заједничких органа чинили СДС, ПДП и НДП, доказали су како и колико воле Републику Српску. Не треба посебно наводити упаде припадника Сипе, коју су они контролисали, у наше општине, ни скандалозне изјаве министра безбједности, већ је довољно рећи да су успјели да блокирају 750 милиона марака намијењених за пројекте у Српској. То показује колико су им важне институције Републике Српске, интереси грађана Српске и сама Република“, истакао је Ковачевић.

Архива