Ковачевић: Говедарица није смио да се суочи са Додиком у ТВ дуелу

03.07.2018 Актуелно

 

„Вјерујем да се сваки грађанин Републике Српске пита како је могуће да неко ко жели бити лидер опозиције, и то опозиције која константно контаминира јавни простор причама о томе како у Републици Српској баш ништа не ваља, није искористио могућност да све то у лице каже човјеку којег оптужују да је за све то крив“, рекао је Ковачевић.

Портпарол СНСД-а је истакао да је одговор на ово питање потпуно једноставан – опозиција нема ниједан аргумент који је достојан иоле озбиљне раправе.

„С друге стране, предсједник Додик је прихватио да учествује у предвиђеној телевизијској емисији, сигурно не због тога што је жељан разговора са Говедарицом, већ зато што поштује све грађане Републике Српске и зато што зна да је најбоља реклама за СНСД прилика да говоримо о нашим резултатима и да суочимо са празним оптужбама опозиције“, нагласио је Ковачевић.

Он је рекао да вјерује да је након овога свима јасно ко се према грађанима Републике Српске понаша одговорно и ко нема шта да крије.

Ковачевић је додао и да вјерује да је исто тако јасно и ко бјежи од јавности, као и то да опозиција може бити све и свашта, али никако се не може назвати алтернативом СНСД-у.

„Тужно је да Говедарица не зна да је јавно сучељавање лидера политичких странака власти и опозиције у свим демократским друштвима сасвим уобичајена појава и да на томе најчешће инсистирају управо представници опозиције, а још је тужније то што он не зна да два мјесеца прије почетка предизборне кампање не може наступати у својству кандидата“, констатовао је Ковачевић.

Он је навео да, ипак, мора рећи да су у СНСД-у пријатно изненађени храброшћу Говедарице који је најавио да ће пристати на дуел са кандидатом СНСД-а за предсједника Републике Српске Жељком Цвијановић, иако је у току овог мандата, заједно са свих 20-ак посланика опозиције у Народној скупштини, редовно губио све дуеле са актуелном премијерком.

Архива