Утврђене листе и носиоци листа за скупштину Српске и Парламент БиХ

05.07.2018 Актуелно

Након сједнице Предсједништва СНСД-а у Бањалуци, лидер ове странке Милорад Додик рекао је новинарима да је Дражен Врховац из Приједора носилац изборне листе за Народну скупштину Српске у Изборној јединици један, а Дарко Томаш из Прњавора носилац изборне листе у Изборној јединици два. 

Према његовим ријечима, носилац изборне листе у Изборној јединици три је Никола Шпирић из Бањалуке, Изборној јединици четири Игор Жунић из Дервенте, Изборној јединици пет Александар Суботић из Добоја, те Изборној јединици шест Недељко Ћорић из Бијељине. 

Додик је рекао да је носилац изборне листе у Изборној јединици седам Радован Вишковић из Милића, Изборној јединици осам Мирослав Вујичић из Источне Илиџе, а Изборној јединици девет Лука Петровић из Требиња. 

Кандидатске листе и носиоци тих листа за Народну скупштину Републике Српске усвојени су једногласно.

Када је ријеч о изборним јединицама за парламент БиХ, Додик је рекао да је носилац кандидатске листе у Изборној јединици један Небојша Радмановић, Изборној јединици два Војин Митровић из Бијељине, а Изборној јединици три Сташа Кошарац из Источног Новог Сарајева. 

Он је навео да је Предсједништво СНСД-а кандидатске листе за парламент БиХ усвојило са једним гласом против. 

Додик је рекао да ће Ненад Стевандић бити носилац компензационе листе СНСД-а за парламент БиХ, а Радован Вишковић носилац компензационе листе СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске. 

Он је напоменуо да је на кандидатским листама СНСД-а задовољена тражена полна структура, као и да је заступљен довољан број младих. 

„Наш приступ је био да се уврсте кандидати са подручја свих изборних јединица како би из сваке општине у великој мјери били укључени представници. Овај веома сложен посао је завршен“, истакао је Додик. 

Додик је подсјетио да је раније Главни одбор СНСД-а потврдио његову кандидатуру за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске и кандидатуру Жељке Цвијановић за предсједника Републике Српске.

Архива