Шпирић: Мектићев крајњи циљ укидање МУП-а Српске

22.07.2018 Актуелно

Шпирић је напоменуо да је МУП Републике Српске с великом муком и ауторитетом предсједника Српске Милорада Додика и српског народа у цјелини сачуван, те да је бестијално позивати родитеље да чувају дјецу од представника овог министарства или мигранте насељавати на повратничка српска огњишта.

Према његовим ријечима, није ту ријеч само о „тоталном моралном посрнућу“ једног човјека који се случајно затекао на функцији министра безбједности, већ је ријеч о нечему дубљем.

– Упућивати такве ријечи према припадницима МУП-а Републике Српске из којег је, како рече потекао, посебно према његовом руководству, према предсједнику Републике Српске и његовој породици и многим другима, у ствари говори да човјеку треба помоћ – рекао је Шпирић Срни реагујући на Мектићеву изјаву да „врх МУП-а Српске дилује дрогу“.

Он је оцијенио да сваки јавни наступ Мектића води његовој потпуној делегитимизацији.

Шпирић каже да тако буде када „човјек који је у рату, о чему постоје његово признање и валидни докази, продавао крадене споменике, злоупотребљавао саобраћајна документа, прикривао саобраћајне незгоде до застаре од којих су дјеца остајала са трајним инвалидитетом, некажњено кадровањем СДС-а постане министар“.

Архива