Састанак Додика и Вучића: Србија неће дозволити нове „олује“

15.07.2018 Актуелно

 

Предсједник Србије Александар Вучић је рекао да је са предсједником Републике Српске разговарао о инфраструктурним питањима, повезивању Републике Српске и Србије и Србије и БиХ.

„Србија хоће да што пре повеже своју територију са територијом Републике Српске и БиХ“, истакао је Вучић.

Рекао је да је на састанку било ријечи о начину обиљежавања стотину година од побједе у Првим свјетском рату, те да је договорено формирање радне групе.

Према његовим ријечима, било је ријечи и о заједничким предметима које ће изучавати дјеца у школама Српској и Србији.

„Веома сам задовољан што имамо овакву врсту веома добре комуникације, размене ставова и мишљења“, истакао је Вучић, те додао да је Додика информисао о свему што се дешава сада у вези са Косовом и Метохијом.

Play Video

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је задовољство због састанака са предсједником Вучићем, који се одржавају у континуитету.

„Наши састанци тичу се планираних пројеката. Најважнија вијест је везана за пројекте изградње, тачније градњу путева и на томе се захваљујем Вучићу“, рекао је Додик.

Истакао је да је помоћ Србије Српској велика, те да готово у свим општинама у Српској се раде пројекти средствима Србије.

Play Video

„Најзначајнији пројекат је аутопут Бањалука-Београд. Напредује се на том плану. Остаје да се ријеши додирна тачка на ријеци Дрини. Увјерен сам у сигурност овог пројекта“, казао је Додик.

Упознао је како наводи предсједника Вучића са атмосфетом у БиХ, посебно са причама Насера Орића.

„Орићеве изјаве јесу узнемирујуће за наш народ, али су наше институције спремне су да се бране. Драго ми је да Вучић има јасан став везано за то да Србија неће дозволити никакве „олује“, ма гдје се ми налазили“, наводи Додик.

Додик је напоменуо да Српска подржава Србију када је ријеч о Косову и Метохију.

 

Архива