Проблем Косова и Метохије је свесрпско питање

10.07.2018 Актуелно

„Сви Срби коначно морају да се укључе у заштиту наших сународника од тортуре која влада на Косову и Метохији и бахате власти коју подржавају велике силе, прије свега САД и ЕУ која се осјећа недодирљивом и мисли да може да чини шта хоће“, рекао је Додик новинарима у Модричи.

Он је указао на то да се злочини над Србима не процесуирају на Космету, као ни у БиХ, већ да се у најмању руку прећуткују, ако се и не подржавају јавно.

Додик је истакао да је Косово и Метохија нешто што је за Србе кључно у поимању националне историје и опстанка. „Оно је базично за све што смо постигли у континуитету развоја наше нације“, нагласио је Додик.

Он је рекао да данашње хапшење петорице Срба у околини Гњилана говори о ароганцији власти самопроглашеног Косова, којима није први пут да се иживљавају над Србима.

Говорећи о убиству лидера Грађанске иницијативе „Србија, демократија, правда“ Оливера Ивановића, Додик је рекао да се чињенице очигледно прикривају и да нема напретка у расвјетљавању овог злочина.

„Јавност зна да су затражени сателитски снимци, који се не дозвољавају. Све то утиче на тотално неповјерење и потребу да се Срби хомогенизују гдје год се налазе“, поручио је Додик.

Архива