Нисам препрека НАТО-y, него репрезентујем став свог народа

18.07.2018 Актуелно

 

„У посљедње вријеме чак објашњавају како осиромашени уранијум није опасан по здравље, а овдје је од најтежих болести умрло на хиљаде људи. Морају да знају да Срби у Републици Српској и Србији живе у увјерењу да је то бомбардовање била одмазда према Србима“, рекао је Додик.

Напомињући да Република Српска прати Србију, Додик је поручио да у Српској нема руског утицаја, како тврде на Западу, али да зато „има утицаја Енглеза који су за смањење наводног руског утицаја неким медијима и невладиним организацијама дали огромна средства“.

Додик је истакао да су 40 енглеских обавјештајаца, који су дошли у БиХ, високо специјализовани припадници британских војних служби, који су дошли да дестабилизују ситуацију преко медија, друштвених мрежа и на друге начине.

„Сви су стационирани у њиховим центрима у Српској. Невјешта одбрана /члана Предсједништва БиХ Младена/ Иванића говори да је он упознат с тим. Он не брани суверенитет Српске, него Британце, који овдје долазе да контролишу предстојеће изборе“, рекао је Додик за београдски „Ало“.

Он је додао да је „ова харанга“ усмјерена против Републике Српске и њега, да му је јасно да он некима не одговара, али да је поносан да одговара своме српском народу.

„Остаћу на власти онолико колико то мој народ тражи, а овдје се рачуна на прекрајање изборног резултата са подршком странаца. Ми, Срби, морамо да кажемо Британцима да нам се скину већ једном са главе“, рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске указао је да Енглези никада нису имали поштен однос према српским националним интересима, те да је „сваки притисак на Српску притисак на Србију и обратно“.

„Како тај Запад и Енглеска могу да стоје иза приче о Косову, а да Република Српска нема исто то право?“, упитао је Додик.

Што се тиче притиска Американаца, Додик истиче да се то и даље односи на стару америчку администрацију, а да у администрацију предсједника Доналда Трампа има повјерења.

„Он је на прво мјесто ставио САД, што нама даје за право да ми ставимо Републику Српску“, каже Додик.

Он истиче да је у Републици Српској стабилна политичко-безбједносна ситуација.

„Савез за промјене покушао је да сатанизује Републику Српску причама о паравојним формацијама којих никад није ни било, наводном незаконитом наоружавању и неким скривеним намјерама. О томе се више не говори, као ни о многим другим лажима, које су пале у воду“, рекао је Додик.

Он истиче да се сада то покушава „преко окупљања грађана која се, нажалост, повезују са страдањем једног младића, о чему Тужилаштво Српске спроводи истрагу“.

„Очигледно је да се то политизује. Полиција обавља свој посао. Ситуација је стабилна и поред великог прилива миграната и повратника са сиријског ратишта, који су стално под контролом. Мигранти се не могу стационирати, него само могу проћи преко територије Републике Српске“, каже Додик.

Како наводи „Ало“, предсједник Српске нема дилему да је предсједник Србије Александар Вучић прави човјек на правом мјесту, као и да је истакао да ће са Вучићем поново разговарати о декларацији о заштити Срба.

Додик је закључио да сарадња Србије и Републике Српске никада није била боља.

Архива