Лукач: Одговор сарајевском „кловну“

25.07.2018 Актуелно

 

Одговор министра Лукача преносимо у цијелости:

Него, у новој верзији, МУП Српске контролише токове дроге о чему није изнио ни најмањи доказ и још једном га званично позивам да поднесе пријаву. Али пошто Мектић зна да је лажно пријављивање кривично дјело, онда каже да нема повјерења у тужиоце па чека октобар да све посмјењује и позатвара, јер он је једини поштен у БиХ, а сви остали полицајци и тужиоци су лопови у које он нема повјерења.

Још једна од Мектићевих небулозних изјава које слушамо четири године без икаквих резултата. Такође његова изјава да има сазнања о случају Давида Драгичевића, али да своја сазнања не жели обзнанити Тужилаштву, јер нема повјерења у њих је потпуно невјероватна изјава која превазилази све његове досадашње глупости, јер када један Министар безбједности има сазнања о тешком кривичном дјелу и неће да достави те податке тужилаштву он сам прикрива и чини кривично дјело за које мора одговарати пред законом.

Зато јавно позивам тужилаштво да хитно саслуша Мектића у вези његове изјаве у случају Давида Драгичевића у циљу утврђивања истине. Ако Мектић не достави доказе који расвјетљавају случај Давида Драгичевића онда сноси пуну кривичну одговорност и Савјет министара мора покренути његову смјену.

Такође је срамотна његова улога у истом случају од самог почетка и покушајем полтичког лешинарења који завршава данашњом изјавом да је кључ рјешавања случаја Давида Драгичевића седми октобар чиме је у потпуности отворио карте у покушају искориштавања смрти једног младог човјека у политичке сврхе.

Од почетка мигрантске кризе у БиХ Мектић лаже јавност да мигранте не интересује БиХ, да је све спремно и да су границе затворене и слично. Данас видимо да захваљујући управо Мектићу, Савјет министара је у расулу и да чак министар из СДС-а гласа против његових приједлога, а Мектић по наређењу Сарајева покушава да мигранте смјести у Велику Кладушу као Бабино упориште и никад покорено од власти из Сарајева и на тај начин угрозе локалну власт, као и у Босански Петровац са већинским српским становништвом никад довољно контролисаним од власти из Сарајева.

На тај начин Мектић је прихватио улогу егзекутора петровачких Срба, јер је апсолутно свјестан да не могу опстати на том простору када доведу тамо више хиљада Арапа већ им остаје једина могућност да поново напусте своја огњишта. Овај пут заувијек. Због оваквог поданичког односа сарајевским властима, издаје и угрожавања опстанка Срба на својим вјековним огњиштима позивам све српске патриоте да траже хитну оставку Мектића на позицији Министра безбједности, јер сваки дан више је на штету Срба са несагледивим посљедицама.

Архива