Koшарац поручио Звиздићу: Ми смо Срби и говоримо српским језиком

17.07.2018 Актуелно

 

„Ми нисмо и никада нећемо бити `босански` Срби, како нас је Звиздић назвао. Ми смо Срби и говоримо српским језиком, исто као Срби у Србији или у било којој држави на свијету гдје живе припадници нашег народа. Ми смо један народ, имамо једну православну вјеру и једну православну цркву и то ће заувијек бити тако, упркос покушајима Звиздића и других сљедбеника `Исламске декларације` да нас подијеле и асимилују“, поручио је Кошарац у изјави за Срну.

Према његовим ријечима, Звиздић је у јучерашњој изјави напао и право Републике Српске на специјалне паралелне везе са Србијом, које је гарантовано Дејтонским мировним споразумом.

„У овом тренутку, захваљујући преданом раду предсједника Милорада Додика и Александра Вучића, Република Српска и Србија имају најснажније специјалне и паралелне политичке, привредне, образовне и културне везе, од којих српски народ с обје стране Дрине има вишеструке користи. То је оно што смета Звиздићу и свима онима који би Републику Српску да увуку у унитарну БиХ, што се никада неће десити“, нагласио је Кошарац.

Он је додао да је Звиздић, уз подршку Срба у заједничким институцијама који воде пробосанску политику, на самитима у Софији и Лондону показао како би изгледала унитарна БиХ под бошњачком доминацијом.

„Звиздић се и у Софији и у Лондону понашао као да Република Српска не постоји! У својој бахатости, он је у потпуности изашао изван оквира дејтонског Устава, уз срамно ћутање и одобравање српских министара у Савјету министара“, упозорио је Кошарац.

Он је рекао да институције Републике Српске и Србије пажљиво прате све лоше и негативне поруке које посљедњих дана долазе из Сарајева, почевши од звецкања оружјем Бакира Изетбеговића и Насера Орића, Звиздићевих увреда на рачун српског народа, до програмског става кандидата СДА за члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића, који је рекао да БиХ треба да буде унитарна држава са пет мултиетничких, економских региона.

„Од октобра, под заставом Републике Српске, у заједничке институције у Сарајеву ући ће другачији Срби, они који ће водити просрпску политику и који ће се знати супротставити оваквој антидејтонској политици СДА и Бошњака. То значи да се без Републике Српске и ставова њених институција у Сарајеву неће моћи донијети било каква одлука“, закључио је Кошарац.

Архива