Jедино алармантније у БиХ oд мигрантске кризе су изјаве Говедарице

30.07.2018 Актуелно

 

„Проблем је што нико у БиХ, па ни Вукота Говедарица и његов министар Драган Мектић /министар безбједности у Савјету министара/, не зна колико миграната тренутно борави у БиХ и која је горња граница присуства миграната коју БиХ може да издржи“, изјавио је Шпирић Срни.

Он је додао да је право питање како људи у институцијама, а посебно Служба за послове са странцима БиХ, немају информације о броју миграната јер је „њихов софтвер потопљен“.

„Право питање је како нико не одговара како је могуће да софтвер буде смјештен у просторије које могу бити поплављене. Колико знам чека се донација неких од амбасада да би софтвер био оспособљен“, напоменуо је Шпирић.

Он је додао да ће прије бити да Мектић служи за навођење миграната да би одредио стационаре поред којих ће ницати најприје насеља, па школе и вјерски објекти, односно џамије.

„То је будућност БиХ уколико се овим изазовима буду бавили Говедарица и Мектић. Говедарица зна или не зна, свеједно је, да Мектић није задужен да спречава улазак миграната у БиХ, него да им тражи трајни смјештај, што је нонсенс. Зато становништво негодује гдје год се Мектић појави“, истакао је Шпирић.

Он је напоменуо да је у овом случају ријеч о превеликом наразумијевању проблема које долази од неког ко планира да буде лидер и ко води странку.

„Прије ће бити да они немају рјешења него што Мектић може да дигне на ноге полицијске агенције да затворе границу. Да није тако онда не би позивали институције Републике Српске и представнике Министарства унутрашњих послова да им помогну“, додао је Шпирић.

Он је рекао да је проблем што Говедарица не схвата да Мектић има улогу координатора, а не наредбодавну јер су полицијске агенције самосталне.

„Сама ријеч криза у било којој области, а поготово када је ријеч о мигрантима је упаљено црвено свјетло, односно аларм за узбуну. Само тај аларм изгледа не чују СДС и Говедарица“, закључио је Шпирић.

Архива