Говедарица треба да има више сензибилитета јер је и он бјежао од рата

20.07.2018 Актуелно

 

Коментаришући Говедарицину изјаву послије састанка у Будимпешти да је у БиХ веома касно почело рјешавање питања мигрантске кризе, Шпирић је истакао да је добро да СДС тражи излазе изван БиХ, али да би било боље и у интересу Срба и Републике Српске да је прије сарадње са мађарским званичницима остварио сарадњу са институцијама Српске јер је то гаранција њене стабилности. 

„Изјава Говедарице да је касно услиједило рјешавање мигрантске кризе заправо говори да смо били у праву сви ми који смо говорили да је /министар безбједности БиХ/ Драган Мектић игнорисао мигрантску кризу у БиХ“, изјавио је Шпирић. 

Он је додао да мигрантска криза у заоштреној форми носи несагледиве посљедице по грађане БиХ и Републике Српске и да њено рјешавање тражи јасну визију и стратегију. 

„То добро зна и Говедарица. Он би барем требало да има мало сензибилитета према тим насрећним људима, барем онима који бјеже од рата јер је и он бјежао од рата када је требало бранити Српску и превозио се, како рече преосвећени владика, под церадом у камиону пуном брашна. То су неиздрживи услови. Не би било лоше да Говедарица покаже више сензибилитета према тим људима који пролазе готово идентичну судбину коју је он пролазио, с тим што је он имао прилику да иде у братску Србију, а они су дошли у недођију и бог зна на који ће се начин овдје развијати њихове судбине ако их буду рјешавали Говедарица и Мектић“, рекао је Шпирић. 

Говорећи о проблему у вези са плаћањем ангажмана припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске који су због мигрантске кризе упућени на границу као испомоћ Граничној полицији БиХ, Шпирић је оцијенио да то говори да не постоји институција БиХ на коју се Српска може ослонити. 

„Било би добро да полицијске агенције и Министарство безбједности БиХ сарађују и да поштују уговорене обавезе, али вјеровати Мектићу је исто као рећи да је ријешена мигрантска кроиза која је тек на почетку“, рекао је Шпирић.

Архива