Додик: За Српску значајно постојање успјешних предузећа

10.07.2018 Актуелно

 

На свечаности поводом обиљежавања 22 године рада фабрике „Алфа“, Додик је рекао да је велики успјех и запошљавање нових 50 радника на постојећим линијама.

Додик је у том смислу обећао и помоћ надлежних институција, попут стимулицаје у запошљавању ових нових радника.

Он је рекао да је за успјешан рад фабрике најзаслужнији њен власник Илија Јевтић, али је захвалио и општини Модрича на координацији.

„Уложио је себе, свој живот, ангажовао цијелу породицу у посао и ово је доказ како се један ентузијазам претвори у добар пословни успјех и план“, рекао је Додик новинарима.

Јевтић рекао је да фабрика „Алфа“ послује позитивно и производи више од 650.000 пари обуће на годишњем нивоу.

Он је додао да тренутно запошљавају 450 радника, те подсјетио да је „Алфа“ почела са радом 1989. године када је имала 36 радника.

Јевтић је нагласио да је испунио дато обећање – да што више допринесе развоју Модриче у свим областима.

Он је рекао да је за њега и раднике овог предузећа од великог значаја посјета предсједника Републике, који је прошле године поставио камен темељац за изградњу новог производног погона фабрике, а чија је изградња при крају.

Начелник општине Модрича Младен Крекић рекао је да предузеће „Алфа“ има велики значај за ову општину јер запошљава 450 радника, а план је да у наредном периоду запосли још од 50 до 100 нових радника.

Он је истакао значај посјете предсједника Републике Српске овој фабрици, с обзиром на то да је Додик положио камен темељац за изградњу новог погона, али и због евентуалне додатне помоћи.

Архива