Додик: Српски народ био жртва народа са којима је дијелио живот

01.07.2018 Актуелно

„Ја сам представник српског народа и као такав наставићу да се борим за истину“, истакао је Додик на Мраковици, гдје се данас обиљежава 76 година од Битке на Козари.

Додик је нагласио да редовно долази на Козару јер је потомак славног страдалног народа, који је кроз историју подносио страдање које је организовано да би Срби нестали.

„Овдје је била истинска прича о убијању Срба од стране усташа које су чинили муслимани и Хрвати“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, муслимани су претежно били на страни усташког народа и НДХ.

Додик је напоменуо да данас бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић прича о антифашизму, те подсјетио како је његов отац Алија у Другом свјетском рату био у Ханџар дивизији.

Он је подсјетио на српска стратиша, како су усташе побили Србе гдје год су стигли, а почели су са Пагом и Јадовном, те напоменуо како је тек 20 година послије Другог свјетског рата први регрут из општине Козарска Дубица отишао у војску.

Додик је истакао да је српски народ изгубио више од два милиона својих припадника, те да та страдања не смију бити заборављена.

„Срби данас имају двије државе Србију и Републику Српску“, рекао је Додик.

Он је напоменуо да је Република Српска историјски пројекат за слободу и опстанак српског народа на овим просторима.

„Зато хоће да нам умање ингеренције. Наш циљ је 1992. године био независна Република Српска. Нисмо жељели рат већ да бранимо своје. Слобода за Србе на овом мјесту је слобода за друге. Не угрожавамо слободу других народа, али имамо право да бранимо своју слободу, која је кључна ријеч за Србе“, рекао је Додик.

Он је поручио да је добродошао свако ко прихвата Републику Српску.

„Југославија је била озбиљна српска грешка и заблуда и зато су Срби страдали. Зато нећу правити још једну државу која се зове БиХ. Ми нисмо босански Срби како нас називају већ смо један народ, гдје год се налазимо“, рекао је Додик.

Архива