Додик: Срби са спорног списка што прије да се врате из Њемачке

11.07.2018 Актуелно

Поводом најаве предсједника Удружења „Мајке Сребренице“ Мунире Субашић да ће затражити да сви са тог списка који су тренутно у Њемачкој одговарају у тој земљи, а не у БиХ, Додик истиче да њемачко правосуђе нема надлежност над овим просторима.

„Сада ће очигледно бити хајка према тим људима. Оно што они треба да ураде је да се што прије врате кућама. На тај начин правосуђе Њемачке овдје неће моћи ништа да учини по том основу“, рекао је Додик за ТВ Пинк.

Овакав потез, наводи Пинк, са списком Додик види као провокацију и манипулацију, те истиче да је то иживљавање над људима чија имена су на списку, који Српска не признаје, будући да је под притиском радила Комисија за истраживање догађаја у Сребреници, коју је 2003. године формирала тадашња Влада Српске.

„Ријеч је о једном извјештају Владе који је био лажан и није био истинит. Био је урађен под притиском и наметнут од међунаордне заједнице, што они сада користе и злоупотребљавају“, навео је Додик.

Према његовим ријечима, тамо су описани сви они који су били у било којој јединици на том простору, па и људи који нису имали одговорност за било шта.

Архива