Додик: Покварена подметања породици Цвијановић

03.07.2018 Актуелно

Додик истиче да је то рађено тенденциозно да би се нанијела људска и политичка штета Цвијановићевој и тврди да „иза тога несумњиво стоји политикантство и „политички интереси /лидера ПДП Бранислава/ Бореновића и /лидера СДС Вукоте/ Говедарице“.

– Жељка Цвијановић заслужна је за стабилност и снагу Републике Српске, она је мој најближи сарадник и урадила је далеко више него многи на стабилизацији и очувању Српске – рекао је Додик вечерас за Алтернативну телевизију.

Он је истакао да тужиоци имају највећу одговорност када је ријеч о случају Драгичевић, те да је неприхватљиво да нису реаговали у право вријеме када је ријеч о квалификовању овог случаја.

Додик је нагласио да је цијела ситуација веома исполитизована и да је извјештај Анкетног одбора Народне скупштине „више предизборни флајер ПДП и Бранислава Бореновића, него што је озбиљан извјештај“.

Он је рекао да су чланови овог одбора морали да знају подјелу власти на законодавну, извршну и судску и да су то морали поштовати, али да су се укључили у квалификацију дјела, проширивање чланства одбора, што није у складу са овлаштењима овог тијела и правилником о раду.

Додик сматра да је Анкетни одбор требало да саслуша и оне који су јавно говорили да знају да је ријеч о убиству, попут Говедарице, јер то нису могли закључити на основу изјава оних које су саслушали.

– Примарно су прекршили Устав оцијенио је Додик.

Он је поновио да сматра да је конференција за новинаре МУП-а Републике Српске одражана 26. марта била грешка са становишта приступа и наступа, али да то није кривично дјело, иако постоји морална одговорност.

Предсједник Српске напоменуо је да је промијењен и тим за истрагу на захтијев Давора Драгичевића, оца страдалог младића, јер се хтјело њему изаћи у сусрет, поштујући његову родитељску бол, иако се сада ствара лажна перцепција да власт нешто крије.

Он је рекао да нема потврду информације коју је посланик НДП Драган Чавић саопштио јуче на сједници Народне скупштине да је Окружно тужилаштво у Бањалуци још у петак, 29. јуна, донијело наредбу о спровођењу истраге против НН лица због убиства Давида Драгичевића.

Додик је нагласио да тужиоци не раде свој посао и да су дозволили да се ствара одређена имагинација, те позвао тужиоце и полицајце да јавно саопште да ли је било притисака и спречавања у њиховом раду.

Он је поручио да тужиоци коначно треба да ураде свој посао и да је неприхватљиво да постоје институције тужилаштва и судова без одговорности.

– Први пут се суочавају са притиском јавности и поклекли су – истакао је Додик.

Архива