Додик: Не вјерујем ни ја у теорије завјере, али вјерујем у завјеру

03.07.2018 Актуелно

На питање Срне да прокоментарише данашње саопштење британске Амбасаде у којем „моле све релевантне факторе“ да, како кажу, престану са покушајима да увуку Уједињено Краљевство у своје изборне кампање, Додик је рекао да уколико британска Амбасада има потребу да полемише о теми избора и изборне кампање са Милорадом Додиком, а то и чине овим саопштењем, предложио им је да прво обаве разговор са чланом своје владе, који је управо и рекао да имају намјеру да се активно укључе у изборни процес.

„Амбасада Велике Британије не би смјела да држи слово о слободи изражавања, нити било ком унутрашњем политичком питању, јер прво нису овдје да би се тиме бавили, а друго британски амбасадор се недавно грубо обрушио на уређивачку политику РТРС-а за шта би из било које земље која има суверенитет био напрасно испрашен“, истакао је предсједник Српске.

Коментаришући наводе из Амбасаде да не могу игнорисати његове недавне неосноване нападе на двоје познатих новинара, те да је то врста „политичког притиска и застрашивања која је у потпуности неприхватљива“, Додик је рекао да он није ништа друго тврдио него да су уредници БН ТВ били на обуци у Лондону, што Амбасада Велике Британије и потврђује.

„И на крају, мораћу да се сложим са Британцима када помињу теорије завјере. Ни ја не вјерујем у теорије завјере, вјерујем завјери и о једној таквој и говоримо посљедњих дана“, поручио је Додик.

Архива