Додик: Млади – покретачка снага странке

09.07.2018 Актуелно

Он је на Трећем фестивалу младости у организацији Младих социјалдемократа Градишка поручио младима да не одустају од својих циљева и да издрже са идејом да су дио тима који гради уредно и срећно друштво.

Додик је поручио да ова странка жели својим младима да отвори простор да једног дана буду предсједници, министри, начелници и директори.

Према његовим ријечима, СНСД је државотворна политичка партија, партија обичног свијета која живи сваку људску муку и жели да људима чини добро.

Он је овом приликом уручио 200 чланских карата новим члановима Младих социјалдемократа Градишка.

Потредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је да су млади покретачка снага ове странке, јер би све политике које спроводи биле краткорочне, уколико не би имала снажан подмладак, а намјера им је да трају дуго.

„Остварићемо своје политичке циљеве само ако имамо разумну политику и ако разумијемо колико нам је важна Република Српска. Дубоко вјерујем у нашу омладинску организацију. То је ударна снага СНСД-а“, поручила је Цвијановићева.

Она је рекла да је изузетно важно да се странка помлађује и да је показала да имају изузетан капацитет када је ријеч о младима и женама.

„Ово су нове генерације које ће спроводити политике које смо ми спроводили цијели низ година и ово су младе генерације које се боре за јаку Републику Српску и које знају шта је Српска и на који начин се она брани“, поручила је Цвијановићева.

Она истиче да су за велики успјех свих изборних побједа ове странке до сада заслужни и млади.

Према њеним ријечима, широм Републике Српске у општинским одборима СНСД-а организован је пријем нових чланова.

„Посебно нас радује када су то млади чланови који први пут имају гласачко право и да се опредјељују да се придруже нама као политичкој организацији. Многи су препознали да сви морамо бити заједно. Ово су важни тренуци за Републику Српску“, рекла је Цвијановићева.

Она је поручила да је сигурна у спектакуларну побједу ове странке на предстојећим изборима, јер знају шта раде и циљ им је стабилна и снажна Српска.

Цвијановићева је овом приликом уручила признање најбољем младом социјалдемократи Ђорђу Латинчићу.

Предсједник Републичке организације Младих социјалдемократа Денис Шулић рекао је да је странка задужила своје младе препознавањем политика које су млади социјалдемократи креирали према странци и Влади, које се односе на стамбено збрињавање, стипендије и запошљавање.

Он је истакао да се више од двије и по хиљаде младих учланило у Младе социјалдемократе од почетка године, што говори о томе да је организација доста помлађена.

„Дјелујемо у свакој општини и граду и циљ нам је да приђемо свакој младој особи и да препознамо њене проблеме“, додао је Шулић.

Предсједник Младих социјалдемократа Градишка Невена Ракић рекла је да ова општинска организација има више од хиљаду младих чланова који желе да помажу својој општини и Републици.

„У овој годни учланили смо више од 220 нових чланова који од ове године имају први пут право да гласају на изборима“, додала је Ракићева.

Архива