Додик: „Глас Српске“ – гласник слободе

31.07.2018 Актуелно

 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је, обраћајући се на свечаној академији, да је „Глас Српске“ гласник слободе и хроничар свакодневних дешавања у Републици Српској.

Он је нагласио да је овај дневни лист остао запажен кроз све године постојања.

Према његовим ријечима, „Глас Српске“ је у различитим друштвеним околностима био основно информативно гласило многих људи на овим просторима и изнад свега патриотски медиј, којем је истина и истинитост догађаја, без страственог навијања, била суштина дјеловања све ово вријеме.

Он је нагласио да је „Глас Српске“ незаобилазан медиј, који је имао посебан период развоја у неизвјесном и веома трубулентном времену када је његов власник постао покојни Жељко Копања.

„Желим да поменем Копању, јер знам колико је волио `Глас` и колико је улагао напора да се одржи то велико име које проносило славу Бањалуке и народа на овом простору“, рекао је Додик.

Додик је честитао 75 година постојања „Гласа Српске“ свим бившим и садашњим радницима.

„`Глас Српске` је доносио и тужне, али исто тако и оне радосне вијести о малим и великим побједама на различитим пољима наших живота. `Глас Српске` је увијек најављивао велике догађаје, и то се могло видјети на овом малом прегледу по годинама које су изабрали у редакцији да нам прикажу“, истакао је Додик.

Архива