Цвијановић: Ускоро нове мјере Владе за побошање статуса пензионера

01.07.2018 Актуелно
 
„У име Владе сам, заједно са пензионерима, договорила још неколико потеза у наредном периоду. Свакако биће још једна интервенција, а усагласили смо се да покушамо прво да дјелујемо према онима који имају најниже пензије“, рекла је Цвијановићева на излетишу Солила код Теслића, гдје је присуствовала дружењу пензионера. 
 
Цвијановићева је истакла да је Влада Српске заједно са пензионерима доста тога урадила у претходном периоду. 
 
Она каже да је јако поносна на мјеру пребацивања исплата пензија на трезор, што је довело до апсолутне сигурности и редовности исплате, иако је у вријеме доношења та одлуке дјеловала прилично храбро и није уживала пуну подршку. 
 
„Добро сам саслушала пензионере и разумјела сам зашто им је то важно, а онда сам била и највећи лобиста за такву одлуку. Мислим да је то био сјајан потез“, рекла је Цвијановићева и навела да се паралелно са тим радило и на повећању пензија. 
 
Она подсјећа да је прошле године оставарен рекордан број запослених, на шта је посебно поносна. 
 
„Имали смо најбоље резултате по питању извоза, најбољу покривеност увоза извозом. Све то нам даје могућност да рачунамо да ће пензије бити веће већ са најављеним повећањем плата. Пензионери већ од сљедеће године могу очекивати да имају редовно усклађивање пензија“, рекла је Цвијановићева. 
 
Она је рекла да је поносна што је Влада Српске донијела одлуку и промијенила закон да може ванредно интервенисати, јер пензионери немају времена да бесконачно много чекају да се комплетна економска ситуација поправи па да онда рачунају на редовно усклађивање пензија. 
 
Данашњем трећем по реду дружењу пензионера на излетишту Солила на планини Борја код Теслића присуствовали су и предсједник Удружења пензионера Српске Раде Ракуљ, министар здравља и социјалне заштите Српске Драган Богданић, те предсједник Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске Младен Милић. 
 
Дружењу се одазвало око 2.000 пензионера са подручја општина Теслић, Петрово, Котор Варош и Челинац. 

Архива