Цвијановић: Српска посвећена миру, сарадњи и европским интеграцијама

25.07.2018 Актуелно

На састанку је разговарано о политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, као и о безбједносним изазовима у БиХ и региону, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу Владе Републике Српске.

Предсједница Владе је истакла да је Република Српска посвећена миру, регионалној сарадњи и европским интеграцијама, као и унапређењу односаса свима који то желе и који у Влади Републике Српске виде равноправног партнера.

Она је додала да су међусобно уважавање и поштовање дејтонског Устава основ функционисања у БиХ и да Република Српска увијек наглашава да управо захваљујући децентрализованој структури земље коју је успоставио Дејтон омогућено да држава функционише у миру ових година.

Предсједница Цвијановић и конгресмен Рорбахер размијенили су мишљења о тероризму као глобалној пријетњи и потенцијалним ризицима по безбједност од повратка са страних ратишта у БиХ, као и изазовима са којима се сусрећу земље због миграција и које носи прилив миграната у БиХ.

Рохбахер представља 48. конгресни дикстрикт Калифорније и у периоди између 1981 и 1988. године био је специјални асистент америчком предсједнику Роналду Регану.

Роџер Викар је републикански сенатор из Мисисипија. Прије сенаторског стажа, Викар је био посланик у Представничком дому Конгреса САД.

У наставку дана, предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присуствоваће свечаности у Конгресу САД, која ће бити одржана поводом обиљежавања јубилеја стогодишњице подизања српске заставе испред Бијеле куће.

Архива