Цвијановић: Очувати идентитет Срба у дијаспори

28.07.2018 Актуелно

На пријему су поред представника Српске православне цркве и званичника из Српске, присуствовали и некадашњи и садашњи амерички званичници.

Први свјетски рат и подршка Америке Србији не значи да се та подршка није односила на сав српски народ, укључујући и онај са друге стране Дрине, истакле званице из Српске али и Америке, током обраћања.

Предсједница Владе Српске, Жељка Цвијановић, захвалила се посебно Српској православној цркви што је учествовала у очувању идентитета Срба у дијаспори, али и помагала Српску у тешким тренуцима.

„Jа сам задовољна што сам сада овдје, поводом ових церемонијалних ствари и сјећања на важне догађаје из наше историје“, рекла је премијерка и поручила да нема само прошлости ако не размишљамо о будућности.

Америка је превелика да би за њу Република Српска могла да буде у великој мјери видљива, али у Вашингтону, тврди шеф Представништва Републике Српске у Америци, Обрад Кесић, за Српску се итекако зна. Амерички предсједник има, каже Кесић, другачију визију како треба да изгледа спољна политика у односу на оно што је претходна власт чинила.

Архива