Запослени у ОБА надничари страних обавјештајних служби

25.06.2018 Актуелно
 
Он је нагласио да Иванићу и Говедарици то треба бити јасно, као и да остављање ОБА без икаквог надзора отвара могућност за политичке злоупотребе те агенције што је најбоље показао случај предсједника СББ-а Фахрудина Радончића и што ће, како каже, осјетити и други чији су процеси у монтажи. 
 
„Посебно је опасно то што поједини представници Савеза за промјене, запослени у ОБА, представљају надничаре страних обавјештајних служби на што сам указивао и упозоравао и на посљедњој сједници Представничког дома“, рекао је Шпирић Срни. 
 
Он наглашава да је тешко вјеровати да је ОБА случајно остала без надзора и додаје да предсједник Републике Српске Милорад Додик с правом упозорава на утицаје страних обавјештајних служби у БиХ. 
 
„Савез за промјене четири године ради на дискредитовању институција Републике Српске, првенствено предсједника Милорада Додика и премијерке Жељке Цвијановић. Сада су те активности убрзали у нади да ће добити изборе, али требају знати да се народ не да варати и да у октобру могу очекивати још један пораз у низу“, поручио је Шпирић, који је и потпредсједник СНСД-а. 
 
Додик је јуче изјавио да СНСД „посједује доказе за многе људе који су се продали за свој сто и плату, раде против интереса Републике Српске“ и „који су спремни да праве пропусте на штету Срба и Републике Српске и да чак дају легитимитет“. 
 
„Највећи број њих је у ОБА, која сада оперативно прати и спроводи активности на разбијању Републике Српске. План је био да се ОБА извуче из структура парламентарног надзора, што су они и учинили да би ово могли да раде“, појаснио је Додик, који је кандидат за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске. 
 
Он је рекао да је данас на ђелу ситуација да су људи српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића, који се налазе у ОБА, истовремно и главни оперативци за рушење Републике Српске. 

Архива