Ковачевић: Замијенили Џејмса Рубина и Мајкла Рубина

09.06.2018 Актуелно

„Један од двојице стручњака са којима се јуче састала Жељка Цвијановић зове се Мајк Рубино. Мора да се СДС јуче несмотрено излетио, погрешно сматрајући да се ради о човјеку са фотографије, иначе мужу Кристијане Аманпур и члану администрације Била Клинтона. Далеко му кућа,“ навео је Ковачевић на Твитеру.

Подсјећамо, на БН порталу јуче је, након састанка Цвијановићеве са Џејсоном Озборном и Мајклом Рубином, америчким стручњацима за политичке кампање, објављен текст да је она разговарала са главним лобистима косовских Албанаца, који лобирају за спајање Приштине и Тиране.

Међутим, очито је да су Мајка Рубина замијенили са портпаролом Стејт департмента за вријеме америчког бомбардовања Србије Џејмсом Рубином. Џејмс Рубин, некадашњи портпарол Медлин Олбрајт из времена америчке агресије на Србију одликован је од стране некадашње предсједнице Косова Атифете Јахјага. Џејмс Рубин један је од најзаслужнији за вашингтонску политику која је довела до бомбардовања Србије.

Ковачевић је раније појаснио да је Мајк Рубино помагао у кампањи и побједи Доналда Трампа.

„Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић је разговарала са америчким стручњацима за политичке кампање Џејсоном Озборном и Мајклом Рубином, представљајући СНСД као највећу политичку партију у Републици Српској. То су људи који су овдје дошли да помогну и да професионално ураде свој посао, да помогну и СНСД-у и Српској. Ти људи никада нису били на Косову, како то неки медији злонамјерно покушавају да представе. СНСД озбиљно препознаје снагу људи који раде у најближем окружењу предсједника САД Доналда Трампа,“ навео је Ковачевић.

Архива