Ковачевић: БН телевизија објавила лажно истраживање

29.06.2018 Актуелно

„Cматрам да је у питању потпуно лажно и измишљено истраживање, а доказ томе је и то да је БН као наручиоца тог наводног истраживања, а са циљем да оно дјелује вјеродостојно, прво потписао угледну међународну организацију УНДП, а да су, када су схватили да би због тога могли имати озбиљне проблеме, то промијенили и у ту сврху добили подршку НДИ, организације коју воде људи блиски породици Клинтон, а за које наш народ добро зна шта о нама мисле и шта нам желе“, изјавио је данас Радован Ковачевић, портпарол СНСД-а.

Он је нагласио да је ово још један покушај обмањивања јавности.

„Сасвим је сигурно да се овдје ради о једном провидном покушају обмањивања јавног мњења са циљем да се они малобројни грађани који још увијек имају намјеру да гласају за кандидате опозиције не обесхрабре. Сва иначе релевантна истражвиања јавног мњења, укључијући и она која су наручивали из опозиције показују да кандидати СНСД-а и владајуће коалиције, као и СНСД и владајућа коалиција уживају убједљиво највећу подршку јавности у Републици Српској“, поручује Ковачевић.

„Симптоматично је да чак и у овом наводном истраживању које је објавила БН телевизија, СНСД сам има већу подршку од свих шест – седам странака које су чланице Савеза за промјене. Дакле, ту је све потпуно јасно. СНСД је странка која је побједничка и тако ће и остати. А тим који СНСД кандидује за предсједнка Републике Српске и за српског члана Предсједништва БиХ, у Републици Српској тренутно не може угрозити нико, а посебно не кандидати које је понудила опозиција“, рекао је Ковачевић.

Архива